sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Voihan Sykerö



Tohtori Sykerön kanssa kävi se, mitä vähän olin uumoillukin: heinänuha iski. Viime vuonna se tuli kesäkuun lopussa homeitiöiden myötä, 2011 se oli aiemmin, mutta en vanhoista blogi-merkinnöistä aikaa löytänyt. Koivun siitepöly on nyt runsaana eli lienee aiheuttaja. Tuohan ilmenee köhänä rasituksessa - eli pidemmän ridauksen aikana alkaa Sykerö sitten köhimään työskentelyravissa ja laukassa. Joskus köhii heti alkuravissa - tämä on meille business as usual, kun kurkku avataan työntekoon; työskentelyn aikana tuleva köhäily on sitten se not-usual tapaus meille.

Ylläoleva on ollut uumoiltavissa jo siitä, että Sykerö ei ole ollut niin "kantava" kuin normaalisti. Eli vaikuttanut tietty siihen jaksamiseen, jos keuhkot alkaa olemaan jumissa. Olisi pitänyt olla kaukaa viisas ja heittää se Heinix jo aiemmin "kehiin": mutta ensi vuonna, ensi vuonna.

Nyt sitten on plan se, että alkuviikon saa Sykerö olla lomalla, torstaina ja perjantaina käyntityöskentelyä siten, että alkaa limat irrota ja viikonloppuna maastoilua. Täytyy ensi viikolla katsoa, miten alkaa sitten kestämään ravailua. Hoitona menee neneäsumute, Heinix ja tinjami+hunaja yhdistelmä. Ravi olisi hyvä, koska se irottaisi limaa.

Tänään oli jo ajatus mennä maastoilemaan, mutta sitten raksutti, että siitepölyallergiasta kärsivällä hevosella ei liene fiksua mennä metsään maastoilemaan?!?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti